ويبراتور يا ويبره بدنه در صنايع مختلف در بخش‌هايي که نياز به لرزش و ارتعاش خود خواسته است، استفاده مي‌شود. اگر در بخشي از صنعت که ارتعاش چه در ابعاد کوچک و چه در ابعاد بزرگ و سنگين نياز باشد، بايد به اين نوع از موتورها مراجعه نمود. اين موتورها اغلب به عنوان موتور ويبره، موتور ارتعاشي، ويبراتور، الکترو ويبره يا ويبره بدنه شناخته شده است.

موتور ويبره صنعتي يکي از انواع ويبراتورهاي خارجي است؛ ويبراتور خارجي همان‌طور که از نامش بر مي‌آيد، دستگاهي است که به منظور ايجاد ارتعاش بر روي سطوح خارجي يا بدنه اجسام استفاده مي‌شود؛ در حالي که يک ويبراتور داخلي مستقيما به داخل ماده مانند بتن يا حفره‌ها وارد مي‌شود. موارد مصرف زيادي وجود دارد که در آن بکارگيري ويبراتور خارجي نسبت به ويبراتور داخلي مزيت دارد. مثلاً فشرده سازي لايه‌هاي بسيار ضخيم و نازک از بتن تازه ريخته شده بخصوص آن‌هايي که براي پروفيل‌ها و فرم‌هاي خاص استفاده مي‌شوند.


موتور ويبره بدنه چطور کار ميکند؟



به طور کلي ويبراتور مکانيزم ساده‌اي دارد و از يک موتور الکتريکي تشکيل شده است که يک وزنه با نسبت چگالي بالا به محور آن متصل شده است. اين وزنه بين 25 تا 50 درصد از 360 درجه محور را پر مي‌کند. حرکت و چرخش موتور باعث جابجايي مرکز ثقل با سرعت بالا مي‌گردد و سبب لرزش و ارتعاش در کل دستگاه مي‌شود.

بعضي از موتورهاي ويبره صنعتي مکانيسم بادي دارند؛ ويبراتور بادي، يک ابزار چند منظوره است که استفاده از آن در بسياري از صنايع ضروري است. به عنوان مثال، در صنعت ساخت و ساز، ويبراتور بادي براي حذف رطوبت اضافي و از بين بردن هوا از داخل بتن تازه ريخته شده استفاده مي‌شود که نتيجه آن يکنواختي، جذابيت و بالاتر از همه، ايمني است. در صنعت کشاورزي نيز استفاده از اين ويبراتورها بمنظور تخليه سيلوها متداول مي باشد، در حالي که در داروسازي يک ويبراتور بادي مي تواند پودرها را غربالگري کند يا به عنوان دستگاه تغذيه استفاده شود. يک ويبراتور بادي نه تنها مي‌تواند صرفه جويي در وقت و هزينه به همراه داشته باشد بلکه حتي مي‌تواند کارها را به صورت راحت‌تر و ايمن‌تري انجام داده و با کمک آن مي‌توان ساعت‌هاي نيروي کار را بطور قابل توجهي کاهش داد.



انواع ويبره بدنه صنعتي چيست؟


 


ويبراتور بدنه ها بسته به نوع کاربرد و دستگاههايي که وجود دارند به شکل ها و قدرت ها و سرعت هاي مختلف توليد مي شود . به صورت کلي کاربرد و ماهيت همه اين موتورهاي ويبره بدنه يکي مي باشد .
تفاوت فقط در شکل ظاهري و بدنه آنها مي باشد .
ويبره بدنه در انواع سه فاز و تک فاز موجود است. اين وسيله در دورهاي 750 ، 1000 ، 1400 ، 3000 ارائه مي شود که دورهاي کمتر سبب ايجاد ضربه هاي سنگين تر و دورهاي بالاتر داراي ضربه هاي بيشتر ولي با قدرت کمتر است. ويبراتور از لحاظ حجم هم در حجم هاي 10 تا 10000 کيلوگرم توليد و عرضه مي شوند.

انواع ويبره بدنه را مي توان برقي و بادي دانست که نوع رايج آن  برقي است. اين تفاوت به اين دليل است که استفاده از آنها آسان تر گردد .
در زير انواع مختلف آنها با توضيح مختصري در مورد هر يک آورده شده است :


1- موتور ويبره بدنه پايه دار(Foot mounted) :



اين موتورهاي ويبره که در شکل زير نيز نمايش داده شده اند معمولا بر روي صفحه هاي في در دستگاه هايي مانند ميز ويبره و سرند يا الک صنعتي و يا دستگاه هاي بچينگ و غيره مورد استفاده قرار مي گيرند . خود اين ويبراتورها در قدرت ها و سرعت ها و توان ها و ابعاد مختلف ساخته مي شوند .

شکل ظاهري اين ويبره ها بسيار شبيه به الکترو موتور مي باشد با اين تفاوت که در اين دستگاه ها در اثر چرخش ، ضربه نيز به ماشين يا صفحه وارد مي شود .


موتور ويبره


حدودا 80 درصد ويبره بدنه هاي موجود در بازار از اين نوع مي باشند و اين نوع بسيار بيشتر مرسوم مي باشد و مورد استفاده قرار مي گيرد .

به همين دليل از اين نوع ويبره به عنوان ويبره بدنه ياد مي شود . و فقط اين نوع را ويبره بدنه مي دانند و ويبره بدنه ديگر به عنوان ويبره فلنجي مرسوم مي باشد .
معمولا موتورهاي ويبره بدنه پايه دار به وسيله چهار ، شش و يا هشت پيچ به بدنه دستگاه متصل مي شود .
نوع کوچک اين ويبره ها به ويبره بدنه ميکرو يا ويبره بدنه کوچک معروف مي باشند .


2- موتور ويبره بدنه فلنجي (Flanged):



روش کار و ساختار و ماهيت اين نوع از ويبره بدنه مشابه با ويبره بدنه پايه دار مي باشد . تنها تفاوت در ساختار و شکل پوسته مي باشد .
همانطور که از اسم آن مشخص است اين ويبره داراي فلنج مي باشد . و فقط يک سر آن به دستگاه متصل مي شود .




تفاوت آن با ويبره بدنه قبلي در نوع کاربرد آن مي باشد .
تصور کنيد شما مي خواهيد ويبره پايه دار را طوري نصب کنيد که در دستگاه مورد استفاده ، حرکت ها و لرزش هاي دايره اي ايجاد کنيد . شما مي توانيد براي اين مقصود دو کار انجام دهيد .

يک ، اينکه يک ويبره پايه دار را بر روي صفحه اي عمود بر دستگاه نصب کنيد .
و يا براي سهولت کار از ويبره فلنجي استفاده کنيد .
در تصاوير بالا تفاوت ويبره بدنه پايه دار و ويبره بدنه فلنجي کاملا ديده مي شود .

نکته : در همه ويبره هاي بدنه دو آيتم بسيار حائظ اهميت مي باشد .

1- ضربه وارده توسط ويبره بدنه که با واحد کيلوگرم (kg) نشان داده مي شود .

2- دور يا سرعت چرخش آن که با واحد دور بر دقيقه (rpm) معرفي مي شود .


 


براي اطلاع از قيمت ويبره بدنه با توجه به نيازهاي مختلف بهتر است با کارشناسان اين امر مشاوره کنيد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : ويبره ,بدنه ,استفاده ,ويبراتور ,موتور ,دستگاه ,ويبره بدنه ,موتور ويبره ,موتورهاي ويبره ,بدنه پايه ,مورد استفاده ,موتور ويبره صنعتي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

انجمن زمین تخت گرایان فارس؟! آتلیه عکس و فیلم سنترال راه راست فرکتال هنر Adam قدرت بورس وبلاگ شخصي حامد ذوالفقاري تور های آنتالیا